Universitat Miguel Hernández

Qualitat i Seguretat Alimentària

Director/a

Membres del grup

Col·laboradors

  • PÉREZ LÓPEZ, ANTONIO JOSÉ
  • VÁZQUEZ ARAÚJO, LAURA

Dades d'interés

Descripció:

El Grup d'Investigació porta funcionant com a tal ja aproximadament 7 anys, si bé la seua major activitat s'ha exercit en els últims 4 anys.
L'objectiu general del Grup és ajudar i assessorar a l'empresa del sector agroalimentari de la nostra regió a resoldre la seua problemàtica en les àrees de QUALITAT i SEGURETAT.
En l'àrea de QUALITAT s'han format uns quants PANELLS de tastadors en empreses tan importants com a Xocolates Valor, Xixonenca, el Consell Regulador del Torró d'Alacant i Xixona i Indústries Licoreres de Guatemala (Guatemala) . Els objectius específics dins d'este àrea són:
1. Estudiar la influència de nous processos de fabricació, noves formulacions, l'emmagatzemament, el tipus d'envàs, etc. sobre les característiques sensorials del producte final.
2. Optimitzar i adaptar productes ja existents al gust del consumidor actual.
3. Comparar productes i triar entre diversos prototips.
4. Determinar la preferència entre productes i el grau de satisfacció del consumidor.
A més dins d'este àrea s'està treballant en l'assessorament a RESTAURANTS sobre com incorporar els coneixements científics i tecnològics de l'alimentació en la cuina mediterrània tradicional i moderna.
En l'àrea de SEGURETAT ens hem centrat en la contaminació química d'aliments i estem involucrats en un projecte de la Unió Europea i en un altre del Banc Mundial a l'Índia, els objectius específics del qual són:
1. Millorar les pràctiques agrícoles i d'industrialització dels productes agrícoles per a reduir la contaminació química (arsènic) de la cadena alimentària.
2. Disseminar els resultats en forma de recomanacions eficaces, simples i pràctiques a través de seminaris, informes, pàgines web, etc.
Informació de contacte: angel.carbonell/@umh.es; telèfon: 966749754; fax: 966749677.

Tipus de grup d'investigació:

Consolidat

Línies d'investigació:

  • Aplicació de l'anàlisi sensorial en enologia.
  • Aplicació de l'anàlisi sensorial en la indústria agrolimentària.
  • Aplicació de la tecnologia d'aliments en la reducció de la ingesta de contaminants químics.
  • Assessorament a restaurants sobre l'aplicació de la ciència i la tecnologia d'aliments a la cuina moderna.
  • Elaboració d'informes sobre legislació agroalimentària.
  • Peritatges per a companyies d'assegurances en temes relacionats amb l'alimentació.

Grup d'investigació

Qualitat i Seguretat Alimentària

Seu: Tecnologia Agroalimentària

Carretera de Beniel, Km. 3,2, 03312 ORIHUELA (ALICANTE)
Ctra. Beniel, Km 3,2, 03312 ORIHUELA (Alicante)

+34 96 674 9728 - +34 96 674 9786

tecnoagr(arroba)umh.es

http://sensofoodsolutions.umh.es

Contingut relacionat RSS

Carregant... Carregant documents