Universitat Miguel Hernández

Tecnologia Agroalimentària

Presentació

En els actuals estudis de grau, el Departament de Tecnologia Agroalimentària participa en el Grau en Enginyeria Agroalimentària i Agroambiental, el Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments, i el Grau en Biotecnologia. El Departament oferix programes de doctorat com el Màster en Agroecologia, Desenvolupament Rural i Agroturisme, i el Màster en Ciència, Tecnologia i Control dels Aliments, ambdós conduents al Programa de Doctorat en Recursos i Tecnologies Agroalimentàries. Els professors del Departament compaginen la docència amb la investigació en Ciència i  Tecnologia d'Aliments i en Ciència Animal. Els temes específics d'investigació en Ciència i Tecnologia d'Aliments són: la tecnologia post-collita, centrant-se en l'ús de tractaments no contaminants i respectuosos amb el medi ambient per a millorar la qualitat dels aliments i la vida útil; els contaminants químics en els aliments, centrant-se en la detecció d'arsènic en els aliments; l'avaluació sensorial; i el processat d'aliments d'origen animal, centrant-se en l'aplicació de fibra i compostos bioactius derivats de subproductes vegetals i l'ús d'olis essencials i conservants naturals. Els temes específics d'investigació  en Ciència Animal són: el munyiment de xicotets remugants, centrat a assegurar el benestar animal i la instauració en granja de les mesures adequades per a garantir la seguretat alimentària; i la genètica quantitativa per a millorar la producció de conill, la qualitat de la carn i el benestar animal. El Departament també és membre investigador de la Plataforma Tecnològica de Seguretat Alimentària de la Generalitat Valenciana.

Personal docent i d'investigació

Personal d' investigació

Personal d'administració i serveis

Col·laboradors honorífics

  • AYALA CUTILLAS, JOSE ANGEL
  • CALIN SANCHEZ, ANGEL
  • DIAZ MULA, HUERTAS MARIA
  • MONTANEL ARNEDO, JOSE
  • MOYA SALAS, FRANCISCO JOSE
  • QUESADA RODRIGUEZ, JESUS
  • SIGNES PASTOR, ANTONIO JOSE
  • SIMON SORIANO, PLINIO
  • TRIGUEROS MEDINA, LORENA
  • VAZQUEZ ARAUJO, LAURA

Oferta Tecnològica

OfertaResponsable
Àrea d'interés
ALIMENTOS FUNCIONALES: DESARROLLO EN NUEVOS PRODUCTOS Y PROCESOSFRUTOS FERNANDEZ, MARIA JOSE
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
MEJORA DE LA EFICIENCIA REPRODUCTIVA EN CONEJOARGENTE CARRASCOSA, MARIA JOSE
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
ORDEÑO MECÁNICO Y MEJORA DE LA CALIDAD DE LA LECHEDIAZ SANCHEZ, JOSE RAMON
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
TECNOLOGÍA POST-RECOLECCIÓN Y MEJORA DE LA CALIDAD EN LAS LÍNEAS DE PROCESADO, MANIPULACIÓN Y ENVASADO DE ALIMENTOSVALERO GARRIDO, DANIEL
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
CALIDAD Y SEGURIDAD ALIMENTARIACARBONELL BARRACHINA, ANGEL ANTONIO
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
DETECCIÓN DE LA CONTAMINACIÓN POR METALES PESADOS EN ALIMENTOSBURLO CARBONELL, FRANCISCO MIGUEL
MEDIOAMBIENTE Y DESARROLLO SOSTENIBLE
APOYO TECNOLÓGICO E INGENIERÍA DEL PROCESADO DE ALIMENTOS EN INDUSTRIAS AGROALIMENTARIASCASTILLO GARCIA, SALVADOR
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
Estructura de Transferencia de Control de calidad mediante análisis del color en la industria alimentariaPEREZ ALVAREZ, JOSE ANGEL
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
Estructura de Transferencia de Industrialización de la carnePEREZ ALVAREZ, JOSE ANGEL
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
Estructura de Transferencia de Investigación y desarrollo en la industria de alimentosPEREZ ALVAREZ, JOSE ANGEL
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
ESTRUCTURA DE TRANSFERENCIA DE ORDEÑO MECÁNICO Y MEJORA DE CALIDAD Y SEGURIDAD DE LA LECHEDIAZ SANCHEZ, JOSE RAMON
PRODUCCIÓN ANIMAL
ESTRUCTURA DE TRANSFERENCIA DE MEJORA DE LA EFICIENCIA REPRODUCTIVA EN CONEJOARGENTE CARRASCOSA, MARIA JOSE
PRODUCCIÓN ANIMAL
ESTRUCTURA DE TRANSFERENCIA DE MÉTODOS ALTERNATIVOS PARA MEJORAR EL TAMAÑO DE CAMADA EN CONEJOARGENTE CARRASCOSA, MARIA JOSE
PRODUCCIÓN ANIMAL
Estructura de Transferencia de Alimentos funcionales: desarrollo en nuevos productos y procesosFRUTOS FERNANDEZ, MARIA JOSE
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
ESTRUCTURA DE TRANSFERENCIA DE CALIDAD Y SEGURIDAD ALIMENTARIACARBONELL BARRACHINA, ANGEL ANTONIO
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN
ASESORAMIENTO A EMPRESAS AGROALIMENTARIAS EN DISEÑO E IMPLANTACIÓN DE SISTEMAS DE GESTIÓN DE LA CALIDAD, GESTIÓN MEDIOAMBIENTAL, SISTEMAS ARICPC, DISEÑO DE INSTALACIONES, GESTIÓN DE RESIDUOS, ENVASES-EMBALAJES Y TÉCNICAS ANALÍTICAS
AGRICULTURA Y ALIMENTACIÓN

Departament

Tecnologia Agroalimentària

Crta. de Beniel, Km. 3,2, 03312 ORIHUELA (ALACANT)
Crta. de Beniel, Km. 3,2, 03312 ORIHUELA (Alicante)

+34 96 674 9728 - +34 96 674 9786

tecnoagr(arroba)umh.es

http://tecnoagro.umh.es

Veure ubicació

Contingut relacionat RSS

Carregant... Carregant documents